Drobiowe pulpeciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

 Drobiowe pulpeciki

Składniki:

Drobiowe pulpeciki

 

  • 25 dkg mięso gulaszowe z kurczaka,
  • 2 szt jajka,
  • 2 łyżki otręby pszenne,
  • 1 szt średnia cebula,
  • 3 łyżki baza do sosów,
  • do smaku Kucharek - uniwersalna,
  • do smaku suszony czosnek ,
  • do smaku pieprz czarny ,
  • do smaku pieprz biały Prymat,
  • do smaku chilli pieprz Cayenne Prymat

Sposób przygotowania:

Drobiowe pulpeciki
Najpierw obieramy cebulę kroimy w plastry.Jajka, mięso,otręby, cebulę,pieprz biały oraz Kucharka wrzucamy do przystawki do blendera i miksujemy.Z masy formujemy kulki. Pulpety obsmażamy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu przekładamy do większego garnuszka zalewamy pulpety wodą do ok. 1/2 wysokości pulpetów Dodajemy zagęszczacz (patrz mój poprzedni przepis) przypraić go przyprawami i dusić 20 minut.Przed podaniem dodać do sosu suszony czosnek.