Strona główna Duszone serca wieprzowe

Duszone serca wieprzowe

Gulasze « poprzedni | następny »
TheKajtex - Przepis na: Duszone serca wieprzowe offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 53
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Duszone serca wieprzowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Serduszka, tym razem do jedzenia


trudność: łatwe
czas:

Duszone serca wieprzowe - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wieprzowych serc
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Ziele angielskie
  • Liście laurowe
  • Olej

Duszone serca wieprzowe - PRZYGOTOWANIE:

Serca wieprzowe dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze części, obgotowujemy przez około 5 minut, a następnie podsmażamy na patelni. Serca przerzucamy do rondla lub głębokiej patelni i dodajemy do nich wcześniej podsmażoną cebulę. Serca podlewamy wodą i doprawiamy według naszego kulinarnego gustu: solą, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem, zielem i liśćmi laurowymi. Serca dusimy do miękkości, może to trwać około godziny. Na koniec możemy zagęścić sos śmietaną lub mąką. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone serca wieprzowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Kurczak ogórkowy Gulasz z marchewką i pieczarkami Gulasz warzywny z bobem i marchewką
Leczo z cukinii Gulasz z szynki z suszonymi pomidorami Gulasz paprykowy z indykiem
Gulasz z karczku z kapustą włoską Pozole - gulasz meksykański Moje ulubione leczo
Gulasz wieprzowy z czubricą Łagodna wersja szatańskiego jadła Caponata

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane