Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Duszony filet z suszonymi grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Proste i smaczne danie obiadowe- filet z kurczaka duszony w sosie z suszonymi grzybami

Duszony filet z suszonymi grzybami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Duszony filet z suszonymi grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Duszony filet z suszonymi grzybami
Filety myjemy i osuszamy. Na dno rondla wrzucamy odrobinę masła oraz dodajemy posiekaną cebulę. Układamy filety i lekko odsmażamy. Mięso podlewamy wodą. Dodajemy grzyby, paprykę mieloną, kucharek oraz pokrojoną marchewkę z selerem. Dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu około godziny. Mąkę mieszamy ze śmietaną. Dodajemy do mięsa i jeszcze chwile dusimy. Pieprzymy do smaku. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Duszony filet z suszonymi grzybami
Filety myjemy i osuszamy. Na dno rondla wrzucamy odrobinę masła oraz dodajemy posiekaną cebulę. Układamy filety i lekko odsmażamy.
Duszony filet z suszonymi grzybami
Mięso podlewamy wodą. Dodajemy grzyby, paprykę mieloną, kucharek oraz pokrojoną marchewkę z selerem. Dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu około godziny. Mąkę mieszamy ze śmietaną. Dodajemy do mięsa i jeszcze chwile dusimy.