Strona główna Duszony udziec z indyka

Duszony udziec z indyka

Indyk « poprzedni | następny »
rozanka - Przepis na: Duszony udziec z indyka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 293
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Duszony udziec z indyka
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Smaczne mięsko,szybko można je przygotować


trudność: łatwe
czas:

Duszony udziec z indyka - SKŁADNIKI:

  • 0,5kg udźca z indyka
  • 1l wody
  • 0,5szkl.ciemnego sosu sojowego
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • skrobia ziemniaczana

Duszony udziec z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Udziec umyć,oczyścić.Włożyć do garnka,zalać wodą,dodać przyprawy i sos sojowy.Gotować ok.1,5 godz.aż mięso bedzie miekkie.2-3 łyżki skrobi rozmieszać w zimnej wodzie i dodać do sosu żeby go zagęścić.Podawać z kaszą i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszony udziec z indyka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Stek z indyka z ziemniaczkami i fasolką Dietetyczne pulpety Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą
Potrawka z indyka i młodą marchewką Pierś z indyka w sosie Tymiankowe "sznycle" z indyka
Sataye z indyka marynowane w szafranowym aioli Filet z indyka smażony bez tłuszczu Dietetyczne pulpeciki drobiowe
Faszerowane sznycle z indyka Kotleciki z indyka duszone w kalarepce Grillowane lizaki z indyka z sosem jogurtowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane