Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasola z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Fasola z mięsem i warzywami to bardzo smaczna, sycąca i rozgrzewająca zupa. W sam raz na jesienne i zimowe obiady.

Fasola z mięsem i warzywami

Składniki:

Fasola z mięsem i warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Fasola z mięsem i warzywami
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Fasolę wypłukać i zamoczyć najlepiej poprzedniego dnia. Następnie zmienić wodę i gotować razem z pokrojonym mięsem. Włoszczyznę obrać, pokroić w paski, włożyć do mięsa i gotować. 20 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekaną cebulę i pokrojoną w słupki paprykę, ugotować. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką, wymieszać. 

Tagi:

mięso