Sposób przygotowania:
Piekielna zupa z mięsem i warzywami po chińsku
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na gorący olej, podsmażyć na złoty kolor. Schab pokroić w kostkę ok. 1,5 cm, dodać do cebuli i ok. 5 min smażyć ciągle mieszać. Zalać 1 l wrzącej wody, dodać ziele angielskie, liście laurowe i dusić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i zmiksować w mikserze. Dodać do mięsa i gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu kolejne 20 min. Dodać mieszankę chińską Hortex, fasolę szparagową żółtą i zieloną Hortex, drobno posiekaną ostrą papryczkę, wyciśnięty czosnek. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, dodać, przecier pomidorowy, sos worcestershire, sos chilli. Całość dusić ok. 5 min. od czasu do czasu mieszać. Jeśli całość jest za gęsta należy dolać wrzącej wody. Pod koniec, dodać fasoli czerwonej, doprawić solą i pieprzem. Podawać z zieloną pietruszką i pieczywem, najlepiej żytnim.