Strona główna fasolka po bretońsku bez mięsa

fasolka po bretońsku bez mięsa

Zupy, Warzywa « poprzedni | następny »
Ankha offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 105
zdjęcia: 1 z 1
fasolka po bretońsku bez mięsa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Często pojawia na naszym stole


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

fasolka po bretońsku bez mięsa - SKŁADNIKI:

fasolka po bretońsku bez mięsa - PRZYGOTOWANIE:

Fasolę moczyć parę godzin przed gotowaniem- zwykle zostawiam ją do namoczenia przez całą noc.
Przed gotowaniem zmienić wodę na świeżą.Dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Gdy fasola będzie na wpół ugotowana wrzucić drobno pokrojone warzywa, posolić.
Kiedy fasola będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.Ja przyprawiam tak,że nie żałuję słodkiej papryki -sypię co najmniej łyżeczkę. Czosnek tuż pod koniec by nie stracił smaku.Ostra papryczka i mieszanka do dań z fasoli. Pod koniec gotować fasolę na wolnym ogniu. Jedliśmy ją posypaną serkiem.
(Można dodać kilka podgotowanych kotletów sojowych w ostatnich minutach gotowania)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do fasolka po bretońsku bez mięsa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Rozgrzewająca pomidorowa na żeberkach ( z imbirem) Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli Pyszna zupa śliwkowa
Rosół orientalny z kurczaka Rozgrzewający kapuśniaczek Zupa tom yum z makaronem ryżowym
Mój kapuśniaczek Zupa kalafiorowa Zupa brokułowo-porowa z ryżem
Maślana zupa pieczarkowo-kurkowa z makaronem Zupa krem z pora z grzanką z chleba Barszcz z pieczonych buraków z uszkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane