Ankha

Ankha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

fasolka po bretońsku bez mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Często pojawia na naszym stole

fasolka po bretońsku bez mięsa

Składniki:

fasolka po bretońsku bez mięsa

Sposób przygotowania:

fasolka po bretońsku bez mięsa

Fasolę moczyć parę godzin przed gotowaniem- zwykle zostawiam ją do namoczenia przez całą noc.
Przed gotowaniem zmienić wodę na świeżą.Dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Gdy fasola będzie na wpół ugotowana wrzucić drobno pokrojone warzywa, posolić.
Kiedy fasola będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.Ja przyprawiam tak,że nie żałuję słodkiej papryki -sypię co najmniej łyżeczkę. Czosnek tuż pod koniec by nie stracił smaku.Ostra papryczka i mieszanka do dań z fasoli. Pod koniec gotować fasolę na wolnym ogniu. Jedliśmy ją posypaną serkiem.
(Można dodać kilka podgotowanych kotletów sojowych w ostatnich minutach gotowania)

Redakcja poleca: