Strona główna fasolka po bretońsku bez mięsa

fasolka po bretońsku bez mięsa

Zupy, Warzywa « poprzedni | następny »
Ankha - autor przepisu fasolka po bretońsku bez mięsa offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 94
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
fasolka po bretońsku bez mięsa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Często pojawia na naszym stole


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

fasolka po bretońsku bez mięsa - SKŁADNIKI:

  • 40 dag suchej fasoli Jaś
  • marchew
  • mała pietruszka
  • cebula
  • kawałek selera
  • koncentrat pomidorowy
  • 2-3 liście laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • czosnek świeży lub granulowany
  • przyprawa do dań z fasoli
  • słodka papryka mielona oraz ostra
  • zielenina lub ser do posypania

fasolka po bretońsku bez mięsa - PRZYGOTOWANIE:

Fasolę moczyć parę godzin przed gotowaniem- zwykle zostawiam ją do namoczenia przez całą noc.
Przed gotowaniem zmienić wodę na świeżą.Dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Gdy fasola będzie na wpół ugotowana wrzucić drobno pokrojone warzywa, posolić.
Kiedy fasola będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.Ja przyprawiam tak,że nie żałuję słodkiej papryki -sypię co najmniej łyżeczkę. Czosnek tuż pod koniec by nie stracił smaku.Ostra papryczka i mieszanka do dań z fasoli. Pod koniec gotować fasolę na wolnym ogniu. Jedliśmy ją posypaną serkiem.
(Można dodać kilka podgotowanych kotletów sojowych w ostatnich minutach gotowania)



Komentarze do fasolka po bretońsku bez mięsa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Wiosenny krem pieczarkowy z makaronem Zupa krem z kukurydzy Krem pieczarkowy z tostem
Kapuśniak z mięsem mielonym Zupa Eli z kapusty włoskiej z niespodzianką Zupa fasolowa Eli z serduszkami
Pomidorowy krupnik ( z pęczaku) Zupa brokułowa z pieczywem czosnkowym Zupa fasolowa pod gwiazdami
Kapuśniak ze słodkiej kapusty  Kapuśniaczek z ,,odłożonej ,, jarzynki Żur na wywarze warzywnym
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane