Strona główna fasolka po bretońsku bez mięsa

fasolka po bretońsku bez mięsa

Zupy, Warzywa « poprzedni | następny »
Ankha

Mistrz Kuchni
Przepisy: 105
zdjęcia: 1 z 1
fasolka po bretońsku bez mięsa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Często pojawia na naszym stole


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

fasolka po bretońsku bez mięsa - SKŁADNIKI:

fasolka po bretońsku bez mięsa - PRZYGOTOWANIE:

Fasolę moczyć parę godzin przed gotowaniem- zwykle zostawiam ją do namoczenia przez całą noc.
Przed gotowaniem zmienić wodę na świeżą.Dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Gdy fasola będzie na wpół ugotowana wrzucić drobno pokrojone warzywa, posolić.
Kiedy fasola będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.Ja przyprawiam tak,że nie żałuję słodkiej papryki -sypię co najmniej łyżeczkę. Czosnek tuż pod koniec by nie stracił smaku.Ostra papryczka i mieszanka do dań z fasoli. Pod koniec gotować fasolę na wolnym ogniu. Jedliśmy ją posypaną serkiem.
(Można dodać kilka podgotowanych kotletów sojowych w ostatnich minutach gotowania)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do fasolka po bretońsku bez mięsa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Zupa na głowach szczupaka z rybnymi kluseczkami Rosół wołowy z makaronem Lekka zupa kalarepowa
Zupa fasolowa z kiełbasą Żurek z białą kiełbasą Kwaśnica domowa
Zupa meksykańska Zakwas na barszcz Zupa grzybowa z gwiazdkami
Uszka z barszczem Barszcz z ziemniakami Krem z brukselki z pulpetami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane