Strona główna fasolka po bretońsku bez mięsa

fasolka po bretońsku bez mięsa

Zupy, Warzywa « poprzedni | następny »
Ankha - Przepis na: fasolka po bretońsku bez mięsa offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 105
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
fasolka po bretońsku bez mięsa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Często pojawia na naszym stole


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

fasolka po bretońsku bez mięsa - SKŁADNIKI:

fasolka po bretońsku bez mięsa - PRZYGOTOWANIE:

Fasolę moczyć parę godzin przed gotowaniem- zwykle zostawiam ją do namoczenia przez całą noc.
Przed gotowaniem zmienić wodę na świeżą.Dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Gdy fasola będzie na wpół ugotowana wrzucić drobno pokrojone warzywa, posolić.
Kiedy fasola będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.Ja przyprawiam tak,że nie żałuję słodkiej papryki -sypię co najmniej łyżeczkę. Czosnek tuż pod koniec by nie stracił smaku.Ostra papryczka i mieszanka do dań z fasoli. Pod koniec gotować fasolę na wolnym ogniu. Jedliśmy ją posypaną serkiem.
(Można dodać kilka podgotowanych kotletów sojowych w ostatnich minutach gotowania)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do fasolka po bretońsku bez mięsa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Zupa ziemniaczana ze śmietaną Brokułowo groszkowa zupa - krem Rozgrzewająca zupa jarzynowa z kurkumą i curry
Zupa grzybowa z uszkami Pikantna zupa grzybowa Rosołek z pulpecikami
Zupa kurkowa z makaronem Królewska kartoflanka Zupa krem z dyni
Prosty żurek na zakwasie z ziemniakami Zupa ze świeżymi opieńkami Zupa fasolowa z pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj