Strona główna fasolka po bretońsku bez mięsa

fasolka po bretońsku bez mięsa

Zupy, Warzywa « poprzedni | następny »
Ankha - Przepis na: fasolka po bretońsku bez mięsa offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 105
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
fasolka po bretońsku bez mięsa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Często pojawia na naszym stole


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

fasolka po bretońsku bez mięsa - SKŁADNIKI:

fasolka po bretońsku bez mięsa - PRZYGOTOWANIE:

Fasolę moczyć parę godzin przed gotowaniem- zwykle zostawiam ją do namoczenia przez całą noc.
Przed gotowaniem zmienić wodę na świeżą.Dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Gdy fasola będzie na wpół ugotowana wrzucić drobno pokrojone warzywa, posolić.
Kiedy fasola będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.Ja przyprawiam tak,że nie żałuję słodkiej papryki -sypię co najmniej łyżeczkę. Czosnek tuż pod koniec by nie stracił smaku.Ostra papryczka i mieszanka do dań z fasoli. Pod koniec gotować fasolę na wolnym ogniu. Jedliśmy ją posypaną serkiem.
(Można dodać kilka podgotowanych kotletów sojowych w ostatnich minutach gotowania)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do fasolka po bretońsku bez mięsa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Krem z cukinii i szpinaku Żurek z koperkiem Zupa kalarepkowo-cukiniowa
Zupa krem z porem i mascarpone Zupa krem pomidorowy z grzankami Krem z pomidorów z kokosem
Fasolka po bretońsku Zupa krem z kalafiora z czubrycą zieloną Zupa dyniowa z pomarańczą
Zupa z cukinii z serkiem topionym Zupa z brukselek Zupa grzybowa z natką i śmietaną

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane