iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Fasolowa babka z daktylami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Fasolowa babka z daktylami

Fasolowa babka z daktylami

Składniki:

Fasolowa babka z daktylami

 

  • 1 puszka czerwona fasola,
  • 2 szt jajko,
  • olejek rumowy,
  • 6 szt daktyle,
  • 1/2 szt czekolada gorzka,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 3 łyżki kakao,
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki maślanki
  • 1 łyżka oleju,
  • 1 banan duży

 

Sposób przygotowania:

Fasolowa babka z daktylami
Fasole odcedzamy z zalewy i rozgniatamy blenderem na jednolita masę. Do masy dodajemy pokrojonego banana i jajko . Jeszcze raz wszystko miksujemy. Dodajemy jajka , maślankę , olej,olejek rumowy ,kakao, proszek do pieczenia i miód. Mieszamy wszystko łyżką . Daktyle kroimy w kosteczkę , czekoladę siekamy. Bakalie dodajemy do ciasta mieszamy. Ciasto wlewamy do keksówki. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i pieczemy ok 40 min .