Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Faszerowana karkówka w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna,gorąco wszystkim polecam!

Faszerowana karkówka w cieście

Składniki:

Faszerowana karkówka w cieście

  • 80dag.karkówki,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki mleka,
  • 4 łyżki tartej bułki,
  • 40dag mieszanki mrożonych warzyw(marchewka,groszek,kukurydza),
  • suszone oregano,
  • sól,pieprz,
  • 2 łyżki oleju
  • Ciasto:
  • 1 czubata szklanka mąki,
  • 1 jajko,
  • ok.1/2szkl.wody
  • 1 żółtko i 1łyżka śmietanki do posmarowania wierzchu ciasta

Sposób przygotowania:

Faszerowana karkówka w cieście

Ciasto:Z podanych składników zagnieść ciasto tak jak na makaron,przykryć i odstawić na ok.30min. Mleko wymieszać z jajkiem i bułką tartą,dołożyć rozmrożone warzywa i przyprawić solą,pieprzem i oregano.Karkówkę rozciąć,żeby powstał płat,przypraw ją,na mięsie rozłóż masę z warzyw i zwiń.Posmaruj roladę olejem,przełóż do brytfanki i piecz 40-50min w 180"C.Pieczeń przestudzić,ciasto cienko rozwałkować i owinąć nim przestudzoną roladę.Posmarować żółtkiem ze śmietanką i piec jeszcze ok.10min.w 200"C na złoty kolor.