monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Faszerowana pierś pod kostką z gruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Fasolka szparagowa, grillowana gruszka i pyszny obiadek gotowy, polecam:)

Faszerowana pierś pod kostką z gruszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowana pierś pod kostką z gruszki

 

  • Składniki na 1 porcję:
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 1 łyżeczka majeranku suszonego
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do grilla
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • 4 sztuki żółtej fasolki szparagowej
  • 1/8 czerwonej papryki
  • 1 plaster sera salami
  • 1 gałązka szczypiorku
  • 1/2 gruszki
  • świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Faszerowana pierś pod kostką z gruszki
Fasolkę zalać wrzątkiem i chwilę blanszować. Odsączyć i osuszyć. Mięso umyć, osuszyć i naciąć kieszonkę. Do miseczki wsypać wszystkie przyprawy i wymieszać. Natrzeć mięso z każdej strony. Umytą i sucha paprykę pokroić wzdłuż na cienkie paseczki. Na desce położyc ser i na nim ułożyć na przemian fasolkę i paprykę. Zwinąć ser i obwiązać szczypiorkiem. Włożyć do kieszonki i spiąć wykałaczkami. Zrumienić na patelni na łyżce oleju. Następnie położyć na folii aluminiowej i zwinąć ją. Piekarnik rozgrzać do 200 st i wstawić mięso. Piec około 10-12 minut. W między czasie obraną gruszkę przekroić na pół wzdłuż, oprószyć solą i położyć na rozgrzanej patelni grillowej. Grillować aż będzie rumiana. Upieczone mięso uwolnić z folii, wyjąć wykałaczki i pokroić na 2-3 kawałki. Położyć na talerz, posypać grillowaną gruszką pokrojoną w średnią kostkę. Smacznego!
Faszerowana pierś pod kostką z gruszki
w mięsie naciąć kieszonkę i natrzeć przyprawami
Faszerowana pierś pod kostką z gruszki
do kieszonki włożyć fasolkę z papryką i serem
Faszerowana pierś pod kostką z gruszki
obsmażoną pierś owinać folia i piec 10 min w piekarniku
Faszerowana pierś pod kostką z gruszki
gruszkę zgrillować i pokroić ją w kostkę