Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Faszerowany schab..

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Na pyszny obiad i nie tylko..

Faszerowany schab..

Składniki:

Faszerowany schab..

 

  • Kg schabu wieprzowego
  • 1 filet z kurczaka
  • 25-30dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • Oliwa z oliwek
  • 1 szkl bulionu
  • Wegeta
  • Pieprz
  • Czosnek granulowany (kamis)
  • Przyprawa do mięs (knorr)
  • Nić kuchenna

 

Sposób przygotowania:

Faszerowany schab..
Schab przekrajamy tak aby powstał prostokąt,pierś gotujemy,pieczarki obieramy i gotujemy w osobnym garnku po ugotowaniu pierś mielimy przez maszynkę razem z pieczarkami do farszu dodajemy podsmażoną cebulkę na oliwiei mieszamy doprawiamy wegetą i pieprzem.Gotowy farsz rozsmarowujemy na schabiku i zawijamy w rulon,obwiązujemy nicią kuchenną ,schabik dobrze obsypujemy czosnkiem granulowanym i przyprawą do mięs(knorra) następnie  wkładamy do żaroodpornego naczynia.Z boku wlewamy szklankę bulionu i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.Schabik pieczemy ok 2 godzin w 200C.Po godzinie  trzeba przewrócić na drugą stronę.