laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Filet z piersi kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filecik i francuskie ciasto polecam

Filet z piersi kurczaka

Składniki:

Filet z piersi kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Filet z piersi kurczaka
Mięso umyć ,osuszyć i rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą i pieprzem i obsmażyć z obu stron . Szpinak pokruszyć i dusić na maśle. Doprawić solą pieprzem i czosnkiem. Pod koniec dodać ser feta .Ciasto rozmrozić i rozwałkować na dwa placki.Jeden placek położyć na blaszce i ułożyć na nim szpinak mięso i znowu szpinak. Brzeg ciasta posmarować jajkiem roztrzepanym ze śmietaną . Przykryć drugim ciastem i zacisnąć brzegi i wyciąć małą dziurkę żeby para miała ujście . Calość posmarować żółtkiem i piec 15 minut w tem 200 stopni