malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Filety rybne w sosie cebulowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lubię ryby na zimno jak przystawkę, zazwyczaj dodaje się cebulę posiekaną do ryby, ja postanowiłam przełamać stary zwyczaj i przyrządziłam pyszną pastę.

Filety rybne w sosie cebulowym

Składniki:

Filety rybne w sosie cebulowym

 

Sposób przygotowania:

Filety rybne w sosie cebulowym
Filety kroimy na małe części, solimy, pieprzymy, odstawiamy. Cebule siekamy, pomidory parzymy i kroimy na kawałki. W rondlu rozgrzewamy 2 szklanki osolonej wody, wrzucamy cebule i dusimy pod przykryciem 30 minut, następnie dodajemy pomidory, masło, przeciśnięty czosnek, koncentrat oraz pieprz, miksujemy wszystko na gładko, słodzimy, wlewamy ocet. Ryby panierujemy mąką z papryką oraz kurkumą, smażymy je na złoto. Filety przekładamy sosem cebulowym.

Tagi:

cebula