Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety z ryby zapiekane w sosie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W taki sposób można przygotować różne gatunki filetów rybnych

Filety z ryby zapiekane w sosie.

Składniki:

Filety z ryby zapiekane w sosie.

 

  • 2-3 szt rybne filety,
  • 180 ml śmietany,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżeczki koperku,
  • 1 łyżeczka musztardy ostrej,
  • 6 łyżek sera zółtego startego
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Filety z ryby zapiekane w sosie.
Filety z ryby umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. W miseczce wymieszać śmietanę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, koperkiem i musztardą. Usmażoną rybę włożyć do przygotowanego naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną z przyprawami i posypać utartym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać około 15 min. w temp 190-200 stopni