Agnieszka Zet

Agnieszka Zet

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Fit-barszczyk z botwinką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Barszcz czerwony i botwinka zwykle zabielane są śmietanką. Ja zrobiłam barszczyk w lżejszej wersji - dodałam jedynie odrobinę mleka. Dzięki temu zupa była fit, a wcale nie straciła na smaku.

Fit-barszczyk z botwinką

Składniki:

Fit-barszczyk z botwinką

 

Sposób przygotowania:

Fit-barszczyk z botwinką
Gotujemy bulion drobiowy - mięso z kurczaka zalewamy wodą, dodajemy włoszczyznę, ziele angielskie, listek laurowy, pieprz, solimy.

Gotujemy ok. 1,5 godziny, co jakiś czas usuwając męty.

W międzyczasie kroimy botwinkę, obieramy buraki i kroimy w kostkę.

Z bulionu wyjmujemy mięso i warzywa, wrzucamy buraki i botwinkę, gotujemy ok. pół godziny.

Dolewamy mleko. Doprawiamy do smaku.

Tagi:

zupa barszcz