Strona główna Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Gołąbki « poprzedni | następny »
Misia_ - Przepis na: Gołąbki bez zawijania offline

Kucharz
Przepisy: 16
Gołąbki bez zawijania
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Polecam to danie; o wiele mniej czasu pochlania niz tradycyjne golabki a smakuje rownie pysznie :)


trudność: łatwe
czas:

Gołąbki bez zawijania - SKŁADNIKI:

  • 0,5kg mieska mielonego
  • 0,5szt sredniej glowki kapusty pekinskiej
  • 1 torebka ryzu
  • 1 jajko
  • 4-5 lyzek bulki tartej
  • maka
  • olej
  • sol,pieprz
  • bulion w kostce (najlepiej drobiowy)
  • koncentrat pomidorowy
  • smietanka

Gołąbki bez zawijania - PRZYGOTOWANIE:

* kapuste poszatkowac i sparzyc okolo 15 min. *ryz ugotowac w osolonej wodzie *odsaczona kapuste i ugotowany ryz dodac do mieska jak rowniez jajko dodac sol,pieprz i bulke tarta - wszystko dokladnie wymieszac *z tak przygotowanej masy robimy owalne kotleciki, ktore lekko splaszczamy i obtaczamy w mace *podsmazamy je na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor *przekladamy do garnka i zalewamy bulionem w ktorym to dusimy je na malym ogniu 20-30 min. *w tym czasie przygotowujemy sos *koncentrat pomidorowy (jakiejs lepszej marki bo sa gesciejsze) zasmazamy na patelni na malym ogniu po 2-3 min. smazenia dodajemy pol szklanki wody caly czas mieszajac * kiedy koncentrat polaczy sie z woda doprawiamy go jeszcze do smaku wedle wlasnego uznania(ja dodaje lyzke vegety i jest smaczny)po czym laczymy sos ze smietanka i odrobina maki dla zageszczenia* wyciagamy gotowe golabki z bulionu, ktore przekladamy do wczesniej przygotowanego sosiku pomidorowego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki bez zawijania (strona 1 z 1)  
kwatermistrz

kwatermistrz
offline

2010-07-22 17:30
udany przepis
Skomentuj
Oceń:
0
martynka_91

martynka_91
offline

2010-09-14 00:15
super przepis mimo iż jestem debiutantką w kuchni golabki i sosik wyszły bardzo pyszne wszystkim smakowało :)
Skomentuj
Oceń:
0
kasiuss88

kasiuss88
offline

2011-07-06 12:49
Przepis wydaje się ok ale mam jedno pytanie co później z tym bulionem??nie leppiej go wykorzystać do sosu niż tą wodę??
Skomentuj
Oceń:
0
Misia_

Misia_
offline

2011-07-17 12:16
kasiuss88 napisał(a):

Przepis wydaje się ok ale mam jedno pytanie co później z tym bulionem??nie leppiej go wykorzystać do sosu niż tą wodę??

Oczywiscie ze mozna wykozystac bulion tylko ze wtedy musisz czekac ze zrobieniem sosu pomidorowego do czasu, a z golabki beda gotowe i uprzedzam ze nie wiele go zostaje :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami Gołąbki pieczone w pomidorach Paprykowe gołąbki
Pieczone gołąbki z sosem z pieczonych papryk Gołąbki z włoskiej kapusty z rozmarynowym sosem Gołąbki z nowym smaczkiem
Gołąbki według FemmeFatale Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem
Kasza jaglana w botwince Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym Gołąbki w sosie pieczarkowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane