Strona główna Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Gołąbki « poprzedni | następny »
Misia_

Kucharz
Przepisy: 16
Gołąbki bez zawijania
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Polecam to danie; o wiele mniej czasu pochlania niz tradycyjne golabki a smakuje rownie pysznie :)


trudność: łatwe
czas:

Gołąbki bez zawijania - SKŁADNIKI:

  • 0,5kg mieska mielonego
  • 0,5szt sredniej glowki kapusty pekinskiej
  • 1 torebka ryzu
  • 1 jajko
  • 4-5 lyzek bulki tartej
  • maka
  • olej
  • sol,pieprz
  • bulion w kostce (najlepiej drobiowy)
  • koncentrat pomidorowy
  • smietanka

Gołąbki bez zawijania - PRZYGOTOWANIE:

* kapuste poszatkowac i sparzyc okolo 15 min. *ryz ugotowac w osolonej wodzie *odsaczona kapuste i ugotowany ryz dodac do mieska jak rowniez jajko dodac sol,pieprz i bulke tarta - wszystko dokladnie wymieszac *z tak przygotowanej masy robimy owalne kotleciki, ktore lekko splaszczamy i obtaczamy w mace *podsmazamy je na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor *przekladamy do garnka i zalewamy bulionem w ktorym to dusimy je na malym ogniu 20-30 min. *w tym czasie przygotowujemy sos *koncentrat pomidorowy (jakiejs lepszej marki bo sa gesciejsze) zasmazamy na patelni na malym ogniu po 2-3 min. smazenia dodajemy pol szklanki wody caly czas mieszajac * kiedy koncentrat polaczy sie z woda doprawiamy go jeszcze do smaku wedle wlasnego uznania(ja dodaje lyzke vegety i jest smaczny)po czym laczymy sos ze smietanka i odrobina maki dla zageszczenia* wyciagamy gotowe golabki z bulionu, ktore przekladamy do wczesniej przygotowanego sosiku pomidorowego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki bez zawijania (strona 1 z 1)  
kwatermistrz

kwatermistrz

2010-07-22 17:30
udany przepis
Skomentuj
Oceń:
0
martynka_91

martynka_91

2010-09-14 00:15
super przepis mimo iż jestem debiutantką w kuchni golabki i sosik wyszły bardzo pyszne wszystkim smakowało :)
Skomentuj
Oceń:
0
kasiuss88

kasiuss88

2011-07-06 12:49
Przepis wydaje się ok ale mam jedno pytanie co później z tym bulionem??nie leppiej go wykorzystać do sosu niż tą wodę??
Skomentuj
Oceń:
0
Misia_

Misia_

2011-07-17 12:16
kasiuss88 napisał(a):

Przepis wydaje się ok ale mam jedno pytanie co później z tym bulionem??nie leppiej go wykorzystać do sosu niż tą wodę??

Oczywiscie ze mozna wykozystac bulion tylko ze wtedy musisz czekac ze zrobieniem sosu pomidorowego do czasu, a z golabki beda gotowe i uprzedzam ze nie wiele go zostaje :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Kresowe gołąbki Gołąbki z mięsem i pieczarkami Gołąbki w kapuście
Gołąbki z zieloną soczewicą Gołąbki bez zawijania z dodatkiem makaronu Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami
Gołąbki bez zawijania Gołąbki z mięsem i ryżem Gołąbki bez zawijania
Greckie gołąbki w liściach winogrona Latające kwasy Chupi Gołąbki zawijane

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Magiczne pierniczki Konkurs - Magiczne pierniczki

    Pyszne i aromatyczne pierniczki, choć niewielkie rozmiarem w okresie Świąt Bożego Narodzenia zdecydowanie zyskują na znaczeniu. Zawieszane na choince, wręczane bliskiej osobie, jedzone ze smakiem dodają magii i bajkowej atmosfery. Podziel się przepisem na pierniczki i wygraj atrakcyjne nagrody!

  • Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu? Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu?

    Święta Bożego Narodzenia w każdym domu smakują inaczej. Barszcz z uszkami, schab ze śliwką, kluski z makiem to potrawy, których nie może zabraknąć w świątecznym menu. A jak smakują Święta w Twoim domu? Podziel się przepisem na Twoją ulubioną świąteczną potrawę. Do wygrania m.in. ekspres do kawy Nespresso!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 
 Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 

Ostatnio komentowane