Strona główna Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Gołąbki « poprzedni | następny »
Misia_ - Przepis na: Gołąbki bez zawijania offline

Kucharz
Przepisy: 16
Gołąbki bez zawijania
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Polecam to danie; o wiele mniej czasu pochlania niz tradycyjne golabki a smakuje rownie pysznie :)


trudność: łatwe
czas:

Gołąbki bez zawijania - SKŁADNIKI:

  • 0,5kg mieska mielonego
  • 0,5szt sredniej glowki kapusty pekinskiej
  • 1 torebka ryzu
  • 1 jajko
  • 4-5 lyzek bulki tartej
  • maka
  • olej
  • sol,pieprz
  • bulion w kostce (najlepiej drobiowy)
  • koncentrat pomidorowy
  • smietanka

Gołąbki bez zawijania - PRZYGOTOWANIE:

* kapuste poszatkowac i sparzyc okolo 15 min. *ryz ugotowac w osolonej wodzie *odsaczona kapuste i ugotowany ryz dodac do mieska jak rowniez jajko dodac sol,pieprz i bulke tarta - wszystko dokladnie wymieszac *z tak przygotowanej masy robimy owalne kotleciki, ktore lekko splaszczamy i obtaczamy w mace *podsmazamy je na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor *przekladamy do garnka i zalewamy bulionem w ktorym to dusimy je na malym ogniu 20-30 min. *w tym czasie przygotowujemy sos *koncentrat pomidorowy (jakiejs lepszej marki bo sa gesciejsze) zasmazamy na patelni na malym ogniu po 2-3 min. smazenia dodajemy pol szklanki wody caly czas mieszajac * kiedy koncentrat polaczy sie z woda doprawiamy go jeszcze do smaku wedle wlasnego uznania(ja dodaje lyzke vegety i jest smaczny)po czym laczymy sos ze smietanka i odrobina maki dla zageszczenia* wyciagamy gotowe golabki z bulionu, ktore przekladamy do wczesniej przygotowanego sosiku pomidorowego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki bez zawijania (strona 1 z 1)  
kwatermistrz

kwatermistrz
offline

2010-07-22 17:30
udany przepis
Skomentuj
Oceń:
0
martynka_91

martynka_91
offline

2010-09-14 00:15
super przepis mimo iż jestem debiutantką w kuchni golabki i sosik wyszły bardzo pyszne wszystkim smakowało :)
Skomentuj
Oceń:
0
kasiuss88

kasiuss88
offline

2011-07-06 12:49
Przepis wydaje się ok ale mam jedno pytanie co później z tym bulionem??nie leppiej go wykorzystać do sosu niż tą wodę??
Skomentuj
Oceń:
0
Misia_

Misia_
offline

2011-07-17 12:16
kasiuss88 napisał(a):

Przepis wydaje się ok ale mam jedno pytanie co później z tym bulionem??nie leppiej go wykorzystać do sosu niż tą wodę??

Oczywiscie ze mozna wykozystac bulion tylko ze wtedy musisz czekac ze zrobieniem sosu pomidorowego do czasu, a z golabki beda gotowe i uprzedzam ze nie wiele go zostaje :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Gołąbki w panierce Gołąbki w kapuście włoskiej Gołąbki zapiekane
Kresowe gołąbki z ziemniakami Gołąbki ziemniaczane Gołąbki z dipem marchewkowym
Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami Gołąbki pieczone w pomidorach
Paprykowe gołąbki Pieczone gołąbki z sosem z pieczonych papryk Gołąbki z włoskiej kapusty z rozmarynowym sosem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane