Strona główna Gołąbki po żydowsku

Gołąbki po żydowsku

Gołąbki « poprzedni | następny »
powirka offline

Kucharz
Przepisy: 24
Gołąbki po żydowsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Te gołąbki robi moja najstarsza curcia i nawet są smaczne. ja bym dodała więcej przypraw.


trudność: średne
czas:

Gołąbki po żydowsku - SKŁADNIKI:

Gołąbki po żydowsku - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy mięso, nie gotowany ryż, kaszę mannę i jajka. Mieszamy wszystkie składniki aby powstała nam masa. Formujemy kotlety i obtaczmy je w bułce tartej, smażymy z obu stron.
Obsmażone gołąbki układamy w garnku i zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową. Gołąbki przykrywamy liśćmi kapusty i gotujemy na średnim ogniu. Ugotowane gołąbki należy starannie odcedzić i przełożyć na półmisek.
Polewamy sosem wedle uznania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki po żydowsku (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza
offline

2011-01-06 21:57
do każdego dania kostka...ja dziękuję, ale oczywiście każdy gotuje jak chce
Skomentuj
Oceń:
0
powirka

powirka
offline

2011-01-07 22:48
W przwdzie zgadzam się z tą opinią, kostka jest za mało aby gołąbki były porządnie przyprawione. Osobiście bym inaczej je przyprawiła, ale to przepis przywieziony przez moje siedemnastoletnie dziecko, które próbuje własnych umiejętności w domowej kuchni. Początki są zawsze trudne.
Skomentuj
Oceń:
0
tolerancyjny

tolerancyjny
offline

2011-02-14 17:08
Z jakim mięsem?! Bo żydzi nie jedzą wieprzowiny!!! Czy Pani nie ma pojęcia o kuchni żydowskiej?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Gołąbki z pieczarkami Gołąbki w panierce Gołąbki w kapuście włoskiej
Gołąbki zapiekane Kresowe gołąbki z ziemniakami Gołąbki ziemniaczane
Gołąbki z dipem marchewkowym Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami
Gołąbki pieczone w pomidorach Paprykowe gołąbki Pieczone gołąbki z sosem z pieczonych papryk

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane