Strona główna Gołąbki po żydowsku

Gołąbki po żydowsku

Gołąbki « poprzedni | następny »
powirka - Przepis na: Gołąbki po żydowsku offline

Kucharz
Przepisy: 24
Gołąbki po żydowsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Te gołąbki robi moja najstarsza curcia i nawet są smaczne. ja bym dodała więcej przypraw.


trudność: średne
czas:

Gołąbki po żydowsku - SKŁADNIKI:

  • pół główki kapusty białej
  • pół kilograma mięsa mielonego
  • 6 łyżek ryżu
  • 6 łyżek kaszy manny
  • 4 jajka
  • bułka tarta
  • Kostka rosołowa

Gołąbki po żydowsku - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy mięso, nie gotowany ryż, kaszę mannę i jajka. Mieszamy wszystkie składniki aby powstała nam masa. Formujemy kotlety i obtaczmy je w bułce tartej, smażymy z obu stron.
Obsmażone gołąbki układamy w garnku i zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową. Gołąbki przykrywamy liśćmi kapusty i gotujemy na średnim ogniu. Ugotowane gołąbki należy starannie odcedzić i przełożyć na półmisek.
Polewamy sosem wedle uznania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gołąbki po żydowsku (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza
offline

2011-01-06 21:57
do każdego dania kostka...ja dziękuję, ale oczywiście każdy gotuje jak chce
Skomentuj
Oceń:
0
powirka

powirka
offline

2011-01-07 22:48
W przwdzie zgadzam się z tą opinią, kostka jest za mało aby gołąbki były porządnie przyprawione. Osobiście bym inaczej je przyprawiła, ale to przepis przywieziony przez moje siedemnastoletnie dziecko, które próbuje własnych umiejętności w domowej kuchni. Początki są zawsze trudne.
Skomentuj
Oceń:
0
tolerancyjny

tolerancyjny
offline

2011-02-14 17:08
Z jakim mięsem?! Bo żydzi nie jedzą wieprzowiny!!! Czy Pani nie ma pojęcia o kuchni żydowskiej?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami Gołąbki pieczone w pomidorach Paprykowe gołąbki
Pieczone gołąbki z sosem z pieczonych papryk Gołąbki z włoskiej kapusty z rozmarynowym sosem Gołąbki z nowym smaczkiem
Gołąbki według FemmeFatale Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem
Kasza jaglana w botwince Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym Gołąbki w sosie pieczarkowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane