goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1111]

Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz jest pyszny, syty i łatwo go przygotować

Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną

  • łopatka wieprzowa 80 dag
  • pieczarki 40 dag
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 3 ząbki
  • papryka ostra w proszku 1 łyżeczka
  • przyprawa do gulaszu 1 1/2 łyżeczka
  • przecier pomidorowy 3 łyżeczki
  • bulion 11/2 szklanka
  • tłuszcz do smażenia
  • kasz gryczana

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną

Cebulę kroimy w półplasterki, podsmażamy na tłuszczu. Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę i oprószamy przyprawą do gulaszu. Podsmażamy wraz z cebulą. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz zmiażdżony czosnek. Całość podlewamy bulionem wymieszany z przecierem pomidorowym. Gulasz doprawiamy do smaku, podajemy z kaszą gryczaną. Smacznego!