Strona główna Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną

Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną

Gulasze « poprzedni | następny »
goofy9 - Przepis na: Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1015
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gulasz jest pyszny, syty i łatwo go przygotować


trudność: średne
czas:

Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną - SKŁADNIKI:

  • łopatka wieprzowa 80 dag
  • pieczarki 40 dag
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 3 ząbki
  • papryka ostra w proszku 1 łyżeczka
  • przyprawa do gulaszu 1 1/2 łyżeczka
  • przecier pomidorowy 3 łyżeczki
  • bulion 11/2 szklanka
  • tłuszcz do smażenia
  • kasz gryczana

Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę kroimy w półplasterki, podsmażamy na tłuszczu. Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę i oprószamy przyprawą do gulaszu. Podsmażamy wraz z cebulą. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz zmiażdżony czosnek. Całość podlewamy bulionem wymieszany z przecierem pomidorowym. Gulasz doprawiamy do smaku, podajemy z kaszą gryczaną. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Placek ziemniaczany z gulaszem Gulasz z kluseczkami Leczo z pulpetami  i suszonymi jabłkami
Gulasz z pieczarkami i papryką Chrupiące placuszki z gulaszem Gulasz  z oliwkami
Gulasz mięsno - warzywny Leczo wg Zub3r'a Kurczak z cukinią i pomidorkami koktajlowymi
Gulasz warzywny z wędliną Leczo z kalarepką i parówkami Moje kolorowe leczo

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane