sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Gulasz z żołądków kurzych 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny i prosty gulasz. Smacznego

Gulasz z żołądków kurzych 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z żołądków kurzych 4

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków kurzych 4
Żołądki dokładnie oczyszczamy i myjemy. Kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i smażmy cebulę, następnie dodajemy pokrojone żołądki. Szczypiorek myjemy i kroimy. Dodajemy do mięsa. Smażymy całość około 10 minut. Następnie podlewamy wodą, aby były zakryte, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, Vegetę. Całość dusimy do miękkości. Mąkę rozrabiamy ze śmietanę i zagęszczamy sos. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego.
Gulasz z żołądków kurzych 4
Żołądki oczyszczamy, myjemy, kroimy w paski.
Gulasz z żołądków kurzych 4
Do mięsa dodajemy ziele angielskie, liść laurowy
Gulasz z żołądków kurzych 4
Mięso z cebulą i szczypiorkiem zalewamy wodą i dusimy do miękkości
Gulasz z żołądków kurzych 4
Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i zagęszczamy sos.

Zobacz film: Sałatka z owocami morza