Indycza golonka

Indyk « poprzedni | następny »
kasperki2 - Przepis na: Indycza golonka offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 255
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Indycza golonka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Golonka indycza alternatywa dla prosiaczka :)


trudność: łatwe
czas:

Indycza golonka - SKŁADNIKI:

Indycza golonka - PRZYGOTOWANIE:

Z oleju i pozostałych składników zrób zalewę. Trzeba dobrze połączyć przyprawy aby nie było grudek. Dodaj cebulę - posiekaj w kostkę. Następnie weź golonkę ( pojedyńczo ) i obtocz w marynacie. Postępuj tak z każdą, włóż na noc do lodówki - w ten sposób mięso nabierze pożądanego smaku. Po wyjęciu z lodówki przegrzeb jeszcze raz każdą z golonek. Rozgrzej tłuszcz na patelni, wsadź golonki i obsmaż z każdej strony ( ogień pod patelnią mały ), w tym czasie nastaw prodiż aby był gorący. Obsmażone golonki, przekładaj do prodiża i piecz do miękkości ok 30 - 50 min. ( pieczemy razem z cebulką i marynatą, w której golonka spała w lodówce ). Gorącą podawaj do spałaszowania. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Indycza golonka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Filet z indyka pod sosem marchwiowo-pomidorowym Pieczeń z indyka z kaszą jaglaną i szpinakiem
Szaszłyki czosnkowe Podudzia pieczone Stek z indyka z ziemniaczkami i fasolką
Dietetyczne pulpety Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą Potrawka z indyka i młodą marchewką
Pierś z indyka w sosie Tymiankowe "sznycle" z indyka Sataye z indyka marynowane w szafranowym aioli

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane