Indycza golonka

Indyk « poprzedni | następny »
kasperki2 - Przepis na: Indycza golonka offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 255
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Indycza golonka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Golonka indycza alternatywa dla prosiaczka :)


trudność: łatwe
czas:

Indycza golonka - SKŁADNIKI:

Indycza golonka - PRZYGOTOWANIE:

Z oleju i pozostałych składników zrób zalewę. Trzeba dobrze połączyć przyprawy aby nie było grudek. Dodaj cebulę - posiekaj w kostkę. Następnie weź golonkę ( pojedyńczo ) i obtocz w marynacie. Postępuj tak z każdą, włóż na noc do lodówki - w ten sposób mięso nabierze pożądanego smaku. Po wyjęciu z lodówki przegrzeb jeszcze raz każdą z golonek. Rozgrzej tłuszcz na patelni, wsadź golonki i obsmaż z każdej strony ( ogień pod patelnią mały ), w tym czasie nastaw prodiż aby był gorący. Obsmażone golonki, przekładaj do prodiża i piecz do miękkości ok 30 - 50 min. ( pieczemy razem z cebulką i marynatą, w której golonka spała w lodówce ). Gorącą podawaj do spałaszowania. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Indycza golonka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Pierś z indyka z kalarepką i ryżem Siekane indycze kotleciki z oscypkiem i dymką Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie
Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a Cevapcici z indyka Szaszłyki z indyka z kiełkami
Potrawka z indyka z cukinią Szynka z indyka z szynkowara Taco z indykiem i pomidorem
Quiche z indykiem i burakami Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Filet z indyka pod sosem marchwiowo-pomidorowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane