Indycza golonka

Indyk « poprzedni | następny »
kasperki2 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 255
zdjęcia: 1 z 4
Indycza golonka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Golonka indycza alternatywa dla prosiaczka :)


trudność: łatwe
czas:

Indycza golonka - SKŁADNIKI:

Indycza golonka - PRZYGOTOWANIE:

Z oleju i pozostałych składników zrób zalewę. Trzeba dobrze połączyć przyprawy aby nie było grudek. Dodaj cebulę - posiekaj w kostkę. Następnie weź golonkę ( pojedyńczo ) i obtocz w marynacie. Postępuj tak z każdą, włóż na noc do lodówki - w ten sposób mięso nabierze pożądanego smaku. Po wyjęciu z lodówki przegrzeb jeszcze raz każdą z golonek. Rozgrzej tłuszcz na patelni, wsadź golonki i obsmaż z każdej strony ( ogień pod patelnią mały ), w tym czasie nastaw prodiż aby był gorący. Obsmażone golonki, przekładaj do prodiża i piecz do miękkości ok 30 - 50 min. ( pieczemy razem z cebulką i marynatą, w której golonka spała w lodówce ). Gorącą podawaj do spałaszowania. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Indycza golonka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Indyk faszerowany burakami w cieście francuskim Pieczeń z indyka z żurawiną i camembertem Grillowany filet z indyka w pomidorach - na ostro
Pierś z indyka z kalarepką i ryżem Siekane indycze kotleciki z oscypkiem i dymką Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie
Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a Cevapcici z indyka Szaszłyki z indyka z kiełkami
Potrawka z indyka z cukinią Szynka z indyka z szynkowara Taco z indykiem i pomidorem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane