Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Jajka nadziewane krabami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Jajka nadziewane krabami

Jajka nadziewane krabami

Składniki:

Jajka nadziewane krabami

 

  • 10 jajek
  • 25 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 30 dag mięsa z krabów z puszki
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 1 szklanka mąki
  • 250 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane krabami

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy. Przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka i mieszamy je razem z mięsem z kurczaka, kraba, wiórkami, czosnkiem, sosem sojowym i pieprzem. Nadziewamy masą jajka, formując jednocześnie drugą połówkę, tak by nadać kształt całego jajka. Z mąki i mleka kokosowego rozrabiamy ciasto, przyprawiamy solą, obtaczamy w nim jajka i smażymy w głębokim oleju kilka minut.