Strona główna kapuśniak z kabanosami

kapuśniak z kabanosami

Kapuściane « poprzedni | następny »
lipka02 - autor przepisu kapuśniak z kabanosami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
kapuśniak z kabanosami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

zupa kapuśniak z kabanosami


trudność: łatwe
czas:

kapuśniak z kabanosami - SKŁADNIKI:

  • główka młodej kapusty włoskiej
  • pęczek włoszczyzny
  • 7 dag kabanosów
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • cebula
  • ziele angielskie
  • ząbek czosnku
  • 3 ziemniaki
  • olej

kapuśniak z kabanosami - PRZYGOTOWANIE:

Porcje włoszczyzny umyj,obierz i pokrój.Na rozgrzanym oleju przesmaż pokrojone w kostkę kabanosy oraz posiekaną cebulę,dodaj porcję pokrojonej włoszczyzny i podsmaż warzywa przez 5 minut.Z kapusty wykrój głąb i usuń wierzchnie liście,poszatkuj dodaj do warzyw,chwilę przesmaż i zalej 8 szklankami wody.Dodaj ziele angielskie i liść laurowy.Zupę gotuj do miękkości warzy,30 minut przed końcem dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki.Zupę dopraw do smaku,przed podaniem posyp koperkiem.



Komentarze do kapuśniak z kabanosami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapuściane
Kapuśniaczek babuni Kapuśniak z mięsem mielonym Zupa Eli z kapusty włoskiej z niespodzianką
Kapuśniak ze słodkiej kapusty  Kapuśniaczek z ,,odłożonej ,, jarzynki Kapuśniak z kiszonej kapusty
Letki kapuśniaczek z młodej Zupa z włoską kapustą Barszczyk ukraiński
Kapuśniak z kaszą Kapuśniak na indyczej golonce Kapuśniak na rosole z kaszą i ogórkiem
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane