Strona główna kapuśniak z kabanosami

kapuśniak z kabanosami

Kapuściane « poprzedni | następny »
lipka02

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
kapuśniak z kabanosami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

zupa kapuśniak z kabanosami


trudność: łatwe
czas:

kapuśniak z kabanosami - SKŁADNIKI:

kapuśniak z kabanosami - PRZYGOTOWANIE:

Porcje włoszczyzny umyj,obierz i pokrój.Na rozgrzanym oleju przesmaż pokrojone w kostkę kabanosy oraz posiekaną cebulę,dodaj porcję pokrojonej włoszczyzny i podsmaż warzywa przez 5 minut.Z kapusty wykrój głąb i usuń wierzchnie liście,poszatkuj dodaj do warzyw,chwilę przesmaż i zalej 8 szklankami wody.Dodaj ziele angielskie i liść laurowy.Zupę gotuj do miękkości warzy,30 minut przed końcem dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki.Zupę dopraw do smaku,przed podaniem posyp koperkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do kapuśniak z kabanosami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapuściane
Kapuśniak na kościach wędzonych Kapuśniak Eli na wędzonce Kapuśniak rosołowy z drobiowymi pulpecikami
Kremowy kapuśniak Kapuśniak na wędzonych kościach Kapuśniak na bogato
Kapuśniak z kiszonej kapusty Kapuśniak z kiszonej kapusty Kwaśnica z ziemniakami
Kapuśniaczek z szynkową wkładką Kapuśniak z kiszonej kapusty Domowy kapuśniaczek

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane