motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Karczek pieczony z winem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne mięso smażone z dodatkiem wina

Karczek pieczony z winem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karczek pieczony z winem

 

Sposób przygotowania:

Karczek pieczony z winem
Do miseczki wlewamy olej, dodajemy vegetę, czosnek granulowany, przyprawę curry i dokładnie mieszamy. Umyte mięso osuszamy ręcznikiem papierowym , dajemy do garnka i zalewamy przygotowaną marynatą. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Zamarynowane mięso dajemy na rozgrzaną patelnię i rumienimy z dwóch stron razem z pokrojoną cebulką. Zarumienione mięso podlewamy winem i gotujemy aż wino wyparuje. Następnie podlewamy wodą, dajemy liście laurowe i ziela. Dusimy pod przykryciem aż do miękkości mięsa.
Karczek pieczony z winem
Zamarynowane mięso dajemy na rozgrzaną patelnię
Karczek pieczony z winem
Smażymy z dwóch stron razem z pokrojoną cebulką
Karczek pieczony z winem
Podlewamy winem i smażymy aż wino odparuje
Karczek pieczony z winem
Podlewamy wodą dodajemy liście, ziele i dusimy do miękkości