kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Karkówka wieprzowa w mleku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Umytą i obsuszoną karkówkę naszpikować pokrojonym wzdłuż ząbków czosnkiem.

Karkówka wieprzowa w mleku

Składniki:

Karkówka wieprzowa w mleku

 

 

Sposób przygotowania:

Karkówka wieprzowa w mleku
Umytą i obsuszoną karkówkę naszpikować pokrojonym wzdłuż ząbków czosnkiem. Posolić, popieprzyć, obwiązać sznurkiem, posypać rozmarynem i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Wlać mleko, przykryć i dusić. Gdy mleko wyparuje, odlać wodą. Miękkie mięso wyjąć i pokroić, a sos zmiksować. Polać nim ułożone na półmisku mięso. Podawać z ziemniakami, frytkami i z surówką.