Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Klopsy w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Doskonała propozycja na szybki i łatwy do przygotowania obiad dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować. Polecam!!!

Klopsy w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsy w sosie pieczarkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsy w sosie pieczarkowym
Mięso razem cebulą zmiel na maszynce do mielenia. Do mięsa dodaj jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie wyrób masę. Z masy mięsnej uformuj niewielkie kuleczki. Klopski obsmaż z dwóch stron na oleju. Przełóż do garnka. Wlej ½ litra wody. Zagotuj. Do klopsów dodaj pokrojone w plasterki pieczarki oraz przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu 30 minut. Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej do klopsów. Wymieszaj i gotuj 5 minut. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z pieczywem, ryżem lub ziemniakami.
Klopsy w sosie pieczarkowym
Mięso razem cebulą zmiel na maszynce do mielenia. Do mięsa dodaj jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie wyrób masę.
Klopsy w sosie pieczarkowym
Z masy mięsnej uformuj niewielkie kuleczki.
Klopsy w sosie pieczarkowym
Klopski obsmaż z dwóch stron na oleju. Przełóż do garnka. Wlej ½ litra wody. Zagotuj.
Klopsy w sosie pieczarkowym
Do klopsów dodaj pokrojone w plasterki pieczarki oraz przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu 30 minut.