pigwa

pigwa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Knedle ryżowe z papryką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Knedle ryżowe podawać z rosołem lub pomidorówką.

Knedle ryżowe z papryką

Składniki:

Knedle ryżowe z papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Knedle ryżowe z papryką
Ryż przepłukać wodą i ugotować w mleku z dodatkiem łyżeczki masła. Ugotowany ryż ostudzić. Jajka, żółtka utrzeć z masłem na gładką masę. Papryki pokroić w drobną kostką. W dużej misce wymieszać ryż z utartą masą i kawałkami papryki. Przyprawić i wymieszać. Z masy formułować małe kulki. Dodać bułkę tartą, jeżeli masa będzie za rzadka. Kulki obtoczyć w mace i wrzucać do osolonego wrzątku. Knedle gotować niedużej niż 5 minut. Inna propozycja: Knedle ryżowe orientalne Można dodać groszku, kukurydzy, pokrojoną fasolkę czerwoną z puszki i przyprawić curry oraz kurkumą.