BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Kotleciki z fetą i pomidorową salsą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotlety mielone w fetą w środku zapiekam w piekarniku a potem przekłądam do sosu. Dobrze smakują z ryżem.

Kotleciki z fetą i pomidorową salsą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotleciki z fetą i pomidorową salsą

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z fetą i pomidorową salsą
Mięso mielone mieszam z jajkiem i bułką , dodaję posiekanego drobno pora . Doprawiam szczyptą soli i świeżo mielonego pieprzu. Jeśli masa jest rzadka to można dodać troche grysiku. Fete kroję w kostkę. Nabieram porcję mięsa na dłoń. Formuję kulkę i ją rozpłaszczam, do środka wkładam 2-3 kawałki fety i zlepiam. Układam na blasze. Piekę około 20 minut w 180 st. Do garnka wlewam bulion i dodaję pomidory z puszki. Doprawiam cukrem , by pomidory nie były zbyt kwaśne. Dodaję przeciśnięty czosnek i zioła;bazylię i oregano. Gotuję do momentu aż lekko zgęstnieje. Wkładam kotlety i wszystko razem podgotowuję. Doprawiam do smaku sola i pieprzem , dekoruję natką pietruszki.
Kotleciki z fetą i pomidorową salsą
układam na blasze wyłożónej papierem do pieczenia