Sposób przygotowania:
Roladki z indyka z fetą, serem żółtym i papryką
Kotleciki z piersi indyka ostrożnie i delikatnie rozbić tłuczkiem (nie mogą być za grube). Każdy z nich oprószyć solą i pieprzem. Na środek każdego kotlecika położyć słupek sera żółtego, sera fety i paprykę oraz cienki słupek masła. Kotleciki ściśle zawinąć w roladki tak, aby nadzienie z każdej strony było zabezpieczone mięsem. Każdą roladkę można "zszyć" szpilkami do mięsa lub wykałaczkami. Roladki panierować w mące, jajku i bułce (można też przygotować wersję bez panierki). Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor (nie muszą być bardzo przypieczone, bo będą dopiekać się jeszcze w piekarniku). Z usmażonych roladek można wyciągnąć wykałaczki/ szpilki do mięsa. Następnie należy je przełożyć do cieniutko wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Naczynie wstawić do zimnego piekarnika, nastawić piekarnik na 180 stopni. Od momentu, kiedy piekarnik osiągnie tą temperaturę piec roladki około 15-20 minut. Można przez pierwsze 10 minut piec pod przykryciem, a potem naczynie odkryć. Każdą roladkę panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć krótko na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu przełożyć je do cieniutko wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Naczynie wstawić do zimnego piekarnika,i ustawić temp. 180 stopni. Piec przez 15-20 min licząc od momentu, aż piekarnik osiągnie temperaturę 180 stopni. Przez pierwsze 10 minut można piec pod przykryciem, a potem naczynie odkryć.