Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kotlety de volaille Dorotki :

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wersja rodzinna klasycznego przepisu. Często gości na naszym stole.

Kotlety de volaille Dorotki :

Składniki:

Kotlety de volaille Dorotki :

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety de volaille Dorotki :
Filety z piersi kurczaka rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić , popieprzyć , skropić sokiem z cytryny . Lekko naciąć filet robiąc kieszeń . Włożyć w nie po łyżeczce masła utartej z ½ łyżeczki usiekanego koperku . panierować w jajku , bułce tartej, mące .Smażyć na rumiano na maśle z dodatkiem 1 łyżki oliwy .

Można eksperymentować z innymi wersjami . Wkładać w sos i dusić . Smarować przed panierowaniem musztardą , chrzanem , kłaść na mięso ser żółty , szynkę itp.