Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Kotlety mielone z młodą kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kotlety mielone z dodatkiem świeżej młodej kapusty.

Kotlety mielone z młodą kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mielone z młodą kapustą

 

  • 40 dkg mięsa wieprzowego
  • 35 dkg świeżej młodej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • kasza manna- ile zabierze
  • bułka tarta do obtaczania
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z młodą kapustą
Do przygotowania tych kotletów najlepiej użyć tylko młodej kapusty. Należy ja opłukać i poszatkować dosyć drobno, a następnie lekko osolić i odstawić na 2 godziny, aby zmiękła, po tym czasie odcisnąć. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać, później zrumienić na oliwie. W naczyniu wymieszać mięso, młoda kapustkę, zrumienioną cebulę, jajko, sól, pieprz oraz kaszę manną. Całość wyrobić na gładka masę. Z powstałej masy formować kotlety, tak samo jak zwykłe kotlety mielone i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Kotlety mielone z młodą kapustą
z podanych skladnikow wyrobic gladka masę
Kotlety mielone z młodą kapustą
z masy uformowac kotlety jak na zwykle mielone
Kotlety mielone z młodą kapustą
gotowe kotlety smażyc na rozgrzanym oleju
Kotlety mielone z młodą kapustą
rumienic kotlety z obu stron i odsaczyc na papierze