mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Kotlety z warzywami po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne, treściwe danie dla każdego

Kotlety z warzywami po meksykańsku

Składniki:

Kotlety z warzywami po meksykańsku

 

  • 4 kotlety schabowe po 160g
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 75g wędzonego boczku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 pomidory
  • 250ml bulionu warzywnego
  • 1 puszka fasoli czerwonej 425ml
  • 1 puszka kukurydzy 315ml

Sposób przygotowania:

Kotlety z warzywami po meksykańsku
Kotlety umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć kotlety, smażyć po 5minut z każdej strony. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na drugiej patelni na 2 łyżkach oleju. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, dodać do boczku. Dodać koncentrat, dusić. Pomidory oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do boczku, wlać bulion, zagotować, gotować 5minut. Fasolę i kukurydzę odcedzić, dodać do warzyw, doprawić solą i pieprzem. Kotlety podać z warzywami.