iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Krokiety z nadzieniem porowo mięsnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Krokiety mięsne z porem i kapustą

Krokiety z nadzieniem porowo mięsnym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krokiety z nadzieniem porowo mięsnym

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z nadzieniem porowo mięsnym
Kapustę białą kroimy w paseczki jak na bigos.Gotujemy w małej ilości wody z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Kiedy kapusta zrobi się miękka odcedzamy ją lekko studzimy i siekamy. Następnie robimy ciasto na naleśniki. Miksujemy mleko z jajkiem odrobiną soli i ok 3 łyżkami oleju. Dodajemy mąkę aby powstało ciasto o konsystencji śmietany. Smażymy naleśniki na patelni teflonowej bez dodatkowego tłuszczu. Zostawiamy troszkę ciasta aby móc potem namoczyć krokiety przed smażeniem. . Pora kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy kapustę , mieszamy i dodajemy mięso mielone. Wszystko razem smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Farsz smażymy ok 10 min,aż mięso mielone będzie podsmażone. Do usmażonych naleśników nakładamy farsz zwijamy. Obtaczamy w cieście od naleśników i w tartej bułce. Smażymy na oleju. Usmażone układamy na papierowym ręczniku odsączmy z tłuszczu i podajemy.
Krokiety z nadzieniem porowo mięsnym
Tak wygląda gotowy zimny farsz do krokietów
Krokiety z nadzieniem porowo mięsnym
Krokiety przed obtaczaniem w cieście i tartej bułce