2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Królik w sosie na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Danie podajemy z makaronem lub kluseczkami...

Królik w sosie na ostro

Składniki:

Królik w sosie na ostro

 

 

Sposób przygotowania:

Królik w sosie na ostro
Mięso umyć pod bieżącą wodą osuszyć podzielić na kawałki .Na patelni rozgrzewamy olej ,cebulę obieramy kroimy w kostkę włożyć na rozgrzany tłuszcz i zeszklić ,dodać łyżeczkę papryki słodkiej i dokładnie wymieszać . Mięso włożyć do garnka z wodą gdy się zagotuje dodać pokrojoną w kostkę lub w słupki marchewkę dodać liść i ziele angielskie włożyć uprażoną cebulę z papryką ,posolić i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu ,w między czasie dodać bazylię i dusić wszystko razem około 45 min aż mięso będzie miękkie. Na koniec posypać mąką pszenną oraz szczyptą ostrej papryki dodać śmietanę i dokładnie wymieszać i zagotować . Gotowe:)

Tagi:

mięso