wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Królik w sosie śmietankowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Królik w sosie jest bardzo pyszny, długo się go przygotowuje ale warto. Idealny na niedzielny obiad. Życzę smacznego.

Królik w sosie śmietankowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Królik w sosie śmietankowym

 

Sposób przygotowania:

Królik w sosie śmietankowym
Królika przyprawiamy i zostawiamy na całą noc. Następnie do garnka wkładamy za marynowanego królika, wlewamy wodę, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe.

Dusimy na małym ogniu ok2 godz. Po uduszeniu królika wyciągamy. Do kubka wlewamy wodę, dodajemy śmietanę i make dokładnie mieszamy a następnie wlewamy do naszego gotującego się wywaru z pod królika.

Do gotowego sosu wkładamy uduszonego królika. Podajemy z ziemniakiem i buraczkami.  
Królik w sosie śmietankowym
królika marynujemy i zostawiamy na całą noc
Królik w sosie śmietankowym
do garnka wlewamy ok 1 litr wody dodajemy angielskie ziele i liście laurowe dusimy na małym ogniu
Królik w sosie śmietankowym
do wywaru z pod królika powoli wlewamy wymieszana w kubku wodę ze śmietana i mąką
Królik w sosie śmietankowym
do naszego sosu dodajemy uduszonego królika