ola_000

ola_000

Kucharz
[Przepisów: 4]

Krówka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

SMACZNEGO

Krówka

Składniki:

Krówka

 

  • Ciasto:
  • 50 dag mąki
  • 4 łyżki miodu
  • ½ kostki masła
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka sody
  • ½ szklanka cukru
  • Krem:
  • 2 szklanki śmietany 30%
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 1 opakowanie śmietany – fixu
  • 2 galaretki cytrynowe (2 w ½ litra wody)
  • Polewa:
  • 20 dag krówek
  • 6 łyżek mleka
  • 20 dag orzechów

Sposób przygotowania:

Krówka
CIASTO Z wyżej wymienionych składników wyrobić ciasto, podzielić na 2 części, każdą część rozwałkować i upiec 2 placki. KREM Galaretki rozpuścić i odstawić do wystygnięcia. Ubić śmietanę, dodać cukier waniliowy, puder + fix, stopniowo dodawać tężejącą galaretkę. Przełożyć placki. POLEWA krówki + mleko gotować na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia cukierków cukierków i uzyskania jednolitej konsystencji. Polać ciasto i posypać orzechami.