Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Krupnik z pulpecikami 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

smaczna i pożywna zupka z pulpecikami

Krupnik z pulpecikami 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik z pulpecikami 2

 

 

  • Pulpeciki:
  • 60 dag mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki maki
  • sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Krupnik z pulpecikami 2
Do garnka wlać wodę i włożyć porcję rosołową. Ugotować. Marchewkę,seler i pietruszkę obrać ,umyć i zetrzeć na tarce. Wsypać do zupy. Po ugotowaniu porcje rosołową wyjąć. Wrzucić kostkę rosołową. Cebulę umyć,obrać i drobno pokroić. Usmazyc na oliwie i dodać do zupy. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz. Wsypać kaszę jęczmienną. Wymieszać. Do mięsa mielonego dodać starkowaną cebulę. Wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem. Następnie wsypać bułkę tartą i mąkę. Wymieszać i uformować pulpeciki. Pulpeciki włożyć do gotującej się zupy. Dodać koperek i wymieszać. Po ugotowaniu pulpecików, wyjać. Zupę zabielić śmietaną. Wymieszać. Podawać zupę z pulpecikami.
Krupnik z pulpecikami 2
Cebule umyc i obrać.Drobno posiekac i usmazyć
Krupnik z pulpecikami 2
Do zupy dodac warzywa i wszystkie przyprawy
Krupnik z pulpecikami 2
Mięso mielone nalezy połączyc z przyprawami.
Krupnik z pulpecikami 2
Po uformowaniu pulpetów ugotować w zupie.