misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Kurczak z rożna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kurczak z rożna zawsze smakuje wybornie.

Kurczak z rożna

Składniki:

Kurczak z rożna

Sposób przygotowania:

Kurczak z rożna

Kurczaka średniej wielkości myjemy , osuszamy . Czosnek obrany przeciskamy przez praskę ,mieszamy z solą i nacieramy równomiernie kurczaka . Wkladamy do miski i zostawiamy w chlodnym miejscu na 2-3 godz
Następnie wbijamy go w metalowy pręt na kórym będzie się kręcić, obwiązujemy nicią lub w inny sposób, posypujemy lekko papryką lub przyprawa do kurczaka . Wkładamy do rożna i pieczemy. pierwsze pół godz w temp. 250*C a potem przez około godz .w 200*C.