Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kurki z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Błyskawiczne danie z ryżem i kurkami.

Kurki z ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurki z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Kurki z ryżem
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej posiekany czosnek i chwilę razem smażyć. Kurki (z braku świeżych użyłam mrożonych) oczyścić, dowolnie pokroić, dodać do cebuli. Smażyć razem kilka minut. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i wsypać do kurek. Zamieszać, smażyć razem 1-2 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Patelnię z kurkami i ryżem zdjąć z ognia, dodać masło. Powoli mieszać, aż masło się rozpuści i wszystko się połączy. Gotową potrawę posypać posiekanym szczypiorkiem.
Kurki z ryżem
Zeszklona na oleju cebula z dodatkiem czosnku.
Kurki z ryżem
Oczyszczone i pokrojone kurki dodane do cebuli.
Kurki z ryżem
Ugotowany ryż odcedzony i wsypany na patelnię z kurkami.
Kurki z ryżem
Masło dodane do podsmażonych z ryżem kurek.

Tagi:

ryż kurki grzyby