gosia79z

gosia79z

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste i szybkie w przygotowaniu leczo.

Leczo

Składniki:

Leczo

 

  • 50-70 dag mięsa, może być łopatka
  • 2-3 papryki czerwone
  • 1-2 małe cukinie
  • 1 cebula
  • kilka suszonych grzybów
  • pół słoiczka koncentratu pomidorowego
  • czosnek
  • 2-3 ogórki korniszone
  • zielona pietruszka
  • vegeta
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Leczo
Mięso podsmażyć, pokruszyć suszone grzyby, dodać cebulę, drobno pokrojoną paprykę.Jeśli zachodzi taka potrzeba podlewać przegotowaną wodą.Cukinię pokroić w kostkę, jeśli ziarna są twarde, środek wyrzucamy.Cukinia szybko mięknie, więc dodajemy ją pod koniec przyrządzania lecza.Gdy mięso będzie już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy, oraz przyprawy.Podawać posypane zieloną pietruszką.