Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Leczo z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Leczo z kapustą pekińską i wędliną to rozgrzewające i smaczne danie na jesienne dni.

Leczo z kapustą pekińską Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Leczo z kapustą pekińską

 

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 2-3 cienkie parówki
  • 1/2 kg kiełbasy podwawelskiej
  • 1 cebula
  • 1 średnia cukinia
  • 1/2 kg pomidorów
  • 1 żółta papryka
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kapustą pekińską
Na rozgrzanym oleju zrumienić pokrojoną kiełbasę, cebulę i posiekany czosnek. Na smalcu podsmażyć pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Kiełbasę połączyć z cukinią, dodać poszatkowaną kapustę pekińską, pokrojone pomidory, ketchup. Dusić pod przykryciem do miękkości warzyw. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.
Leczo z kapustą pekińską
Pokrojoną kiełbasę i cebulę zrumienić na oleju
Leczo z kapustą pekińską
Warzywa połączyć z wędliną i doprawić do smaku