iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Lekki krem z buraka na bulionie grzybowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Lekki krem z buraka na bulionie grzybowym

Lekki krem z buraka na bulionie grzybowy

Składniki:

Lekki krem z buraka na bulionie grzybowy

 

 

Sposób przygotowania:

Lekki krem z buraka na bulionie grzybowy
Do garnka z wodą wkładamy kostki bulionowa grzybowe ,liść laurowy ok 2 sztuki . Zagotowujemy . Buraki,ziemniaki ,marchewkę i pietruszkę  obieramy z skórki  i ścieramy na tarce duże oczka lub kroimy drobniutko w kosteczkę. Warzywa dodajemy do gotującego się bulionu . Gotujemy do miękkości warzyw. Wyciągamy liść laurowy i miksujemy blenderem  zupę na krem . Dodajemy ocet lub sok z cytryny  do smaku ,cukier  do przełamania kwasności i pieprz biały dla ostrości . Zagotowujemy. Pod koniec gotowania dodajemy wyciśnięty czosnek ok 2 ząbki . Pieczarki kroimy na plasterki i podsmażamy na patelni teflonowej .Ja podsmażyłam je bez tłuszczu  Nalewamy barszcz do małych szklaneczek dekorujemy pieczarką  i podajemy .

Tagi:

buraki