Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Marynowane polędwiczki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zamarynowane polędwiczki z kurczaka smażone na patelni grillowej.

Marynowane polędwiczki z kurczaka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marynowane polędwiczki z kurczaka

 

  • 1/2 kg polędwiczek z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta kurkumy
  • szczypta pieprzu cytrynowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu Worcester
  • 1 łyżka delikatu do mięs
  • 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Marynowane polędwiczki z kurczaka
Do miseczki przelać olej. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do oleju razem z octem, sosem Worcester, solą, natką i przyprawami. Dokładnie wymieszać. Przygotowaną marynatą zalać polędwiczki i dokładnie je nią natrzeć. Mięso w marynacie przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Patelnię grillową rozgrzać. Kłaść na nią zamarynowane polędwiczki z kurczaka. Smażyć je na rumiano z obu stron. Można też je przygotować na grillu.
Marynowane polędwiczki z kurczaka
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszane.
Marynowane polędwiczki z kurczaka
Polędwiczki z kurczaka dokładnie pokryte marynatą.
Marynowane polędwiczki z kurczaka
Zamarynowane mięso smażone na patelni grillowej.