monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Mielone faszerowane kiełbaską i serem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gdy faszerowałam mięso to kotleciki nie chciały się zamykać takie były nadziane a po upieczeniu nadzienia nie widać ale za to czuć w smaku:)

Mielone faszerowane kiełbaską i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone faszerowane kiełbaską i serem

 

  • 10 cm pora
  • 250 g mięsa mielonego z łopatki
  • 1 jajko
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • 1 krótka kiełbaska śląska
  • 4 plastry sera topionego cheddar
  • sól
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Sposób przygotowania:

Mielone faszerowane kiełbaską i serem
Por umyć,osuszyć i pokroić w małą kosteczkę. Przełożyć do miski. Dodać mięso oraz przyprawy. Wymieszać. Dodać śmietanę i bułkę tartą i wyrobić masę mięsną dokładnie. Odłożyć do lodówki na około 1 godzinę. Następnie kiełbaskę obrać z osłonki i pokroić ją w cienkie paseczki. Do ręki wziąć 1/4 masy mięsnej i uformować kotlecik,następnie położyć plaster serka i 2-3 paseczki kiełbasy,zlepić w wałeczek. W podobny sposób zrobić resztę kotlecików. Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć mięso. Nagrzać piekarnik do 225 st i wstawić mięso. Od razu zmniejszyć temp. do 200 st i piec mięso około 20-25 minut. Smacznego!
Mielone faszerowane kiełbaską i serem
por pokroić w małą kosteczkę i dodać mięso
Mielone faszerowane kiełbaską i serem
dodać przyprawy jajko i bułkę tartą i wymieszać
Mielone faszerowane kiełbaską i serem
na kotlecik ułożyć plaster sera i położyć kiełbaskę
Mielone faszerowane kiełbaską i serem
mięso zwinąć w wałek i piec w piekarniku około 20-25 min