Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Mielone z duszonymi pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Obiad smaczny i sycący dla całej rodziny .

Mielone z duszonymi pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z duszonymi pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Mielone z duszonymi pieczarkami
Do miski przełóż mięso mielone, dodaje namoczoną czerstwą bułkę, wbij jajko, dodaj przeciśnięty czosnek i dopraw solą i pieprzem, wyrób mięso dodając bułkę tartą by miało odpowiednią konsystencję, uformuj kotlety, obtocz w bułce tartej i smaż na oleju . Pieczarki obierz, pokrój w plastry i podduś do miękkości na maśle dodając sól, kiedy są one już miękkie zalej je śmietaną i podduś około 5 minut, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Mielone z duszonymi pieczarkami
Przygotuj kotlety mielone i usmaż je na oleju
Mielone z duszonymi pieczarkami
Pieczarki obierz pokrój i podduś razem z masłem
Mielone z duszonymi pieczarkami
Dusimy pieczarki do miękkości w razie potrzeby podlej wodą
Mielone z duszonymi pieczarkami
na koniec dodaj śmietanę i chwile podgotuj razem