ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Mielone zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mielone trochę inaczej - pycha

Mielone zapiekane

Składniki:

Mielone zapiekane

 

  • 0,5 kg mięsa wołowego zmeilonego
  • 3 ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka pomidorów bez skórki
  • opakowanie camembert
  • opakowanie lazura
  • ser żółty do starcia
  • sól i pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone zapiekane
Ziemniaki gotujemy w obierkach aż będą miękkie, studzimy i obieramy. Kroimy ziemniaki na grubsze plastry i lekko solimy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mięso i smażymy aż będzie zarumienione, doprawiamy i zalewamy pomidorami, na patelni je rozgniatamy widelcem żeby były w jak najmniejszych kawałkach, dodajemy tez posiekany czosnek. Smażymy tak chwile aż pomidory się połączą z mięsem. W naczyniu żarrodpornym kładziemy ziemniaki, na to mięso, na to znów ziemniaki a na to wszystko sypiemy starte wszystkie sery. Zapiekamy pół godziny w piekarniku (trzeba patrzeć czy sery się dobrze roztopiły)