Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Mostki baranie z ryżem (Litwa)

         
ocena: 5/5 głosów: 355

Oczyścić i umyć mostki, ugotować z włoszczyzną i solą do miękkości. Przepłukać

Mostki baranie z ryżem (Litwa)

Składniki:

Mostki baranie z ryżem (Litwa)

 

Sposób przygotowania:

Mostki baranie z ryżem (Litwa)
Oczyścić i umyć mostki, ugotować z włoszczyzną i solą do miękkości. Przepłukać ryż, odcedzić, włożyć do rondelka, zalać smakiem z mostków, włożyć sporą łyżkę masła, szczyptę gałki muszkatołowej, posolić, przykryć i wstawić na godzinę do piekarnika. Gdy się udusi przekładać nim pokrajane mostki na półmisku. Wyrównać ryż z wierzchu, zalać rumianym masłem z pokruszonymi sucharkami.

Tagi:

ryż