MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Muffinki jabłkowe 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste muffinki jabłkowe słodzone daktylami, bez mleka i jaj.

Muffinki jabłkowe 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki jabłkowe 2

 

Sposób przygotowania:

Muffinki jabłkowe 2
Mleko roślinne, ja używam owsianego, zagotowujemy z czterema pokrojonymi daktylami i odstawiamy do nasiąknięcia. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy olej. Mleko z daktylami i połówką banana miksujemy na gładką masę i dolewamy do mąki. Wszystko miksujemy aż powstanie gęste, ale spływające z łyżki ciasto. Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki. Dodajemy do ciasta, zostawiając trochę do dekoracji. Wymieszane z jabłkami ciasto wylewamy do papilotek na muffinki, dekorujemy pozostawionymi jabłkami i wkładamy do nagrzanego piekarniak. Pieczemy około 15 minut.
Muffinki jabłkowe 2
Mleko zagotowujemy z pokrojonymi daktylami
Muffinki jabłkowe 2
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia
Muffinki jabłkowe 2
Mleko, daktyle i banana blendujemy na gładko
Muffinki jabłkowe 2
Wypełniamy papilotki ciastem i posypujemy jabłkami