blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Muszelki z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Muszelki z tuńczykiem

Składniki:

Muszelki z tuńczykiem

 

  • 20 dag makaronu muszelki
  • 2 pomidory
  • czerwona cebula
  • puszka tuńczyka w oliwie
  • 2 łyżki siekanej natki
  • po 5 czarnych i zielonych oliwek
  • 2 łyżki kaparów
  • parmezan
  • SOS:
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka octu balsamicznego
  • łyżeczka musztardy
  • skórka z cytryny

Sposób przygotowania:

Muszelki z tuńczykiem
Makaron ugotuj al dente, zahartuj, od-| cedź. Pomidory sparz, obierz se skóry, § posiekaj. Cebulę obierz i pokrój na cienkie ^ | piórka. Tuńczyka odcedź i rozdrobnij wi- fi? j delcem. Do salaterki włóż makaron, po-§ midory, cebulę, tuńczyka, natkę, oliwki § i kapary. Wymieszaj składniki na sos, po-2 lej nim sałatkę, przemieszaj delikatnie. 2 Przed podaniem posyp parmezanem.