KingaKosmala13

KingaKosmala13

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 58]

Naleśniki grzybowe z podgardlem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naleśniki na drugi dzień odsmażamy na patelni.

 Naleśniki grzybowe z podgardlem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki grzybowe z podgardlem

 

  • NALEŚNIKI:
  • 1,5 kg maki pszennej
  • 2l mleka
  • 4 jaja
  • sól,olej
  • FARSZ GRZYBOWY:
  • 4kg kapusty kiszonej
  • 0,5 kg grzybów suszonych
  • 0,5 kg podgardla wieprzowego
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz czarny
  • pieprz ziołowy
  • vegeta

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki grzybowe z podgardlem
1.Grzyby myjemy kilka razy zmieniając wodę.Następnie gotujemy godzinę w osolonej wodzie.Studzimy i miksujemy w malakserze.Kapustę kiszoną gotujemy w osolonej wodzie około 1,5 godziny .Odcedzamy gdy ostygnie wyciskamy z wody i mielimy dodajemy do grzybów.Podgardle,cebulę kroimy w kostkę i smażymy.Dodajemy do reszty składników na farsz,doprawiamy przyprawami.Dokładnie mieszamy. 2.Jajka roztrzepujemy dodajemy resztę składników na ciasto naleśnikowe.Wszytko mieszamy by nie było grudek.Smażymy naleśniki trochę grubsze niż normalnie ,po to by się nie rozrywały.Na każdy nakładamy farsz.Boki naleśnika
 Naleśniki grzybowe z podgardlem
Składniki na ciasto naleśnikowe łączymy,mieszamy.
 Naleśniki grzybowe z podgardlem
Zmielone składniki na farsz mieszamy doprawiamy.
 Naleśniki grzybowe z podgardlem
Na usmazonych naleśnikach układamy farsz.
 Naleśniki grzybowe z podgardlem
Boki nalesnika zakładamy do środka nastepnie zwijamy nalesnika.