Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Omlet naturalny z nadzieniem ze szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Choć nie zawsze smaczne, ale zdrowe..

Omlet naturalny z nadzieniem ze szpinaku

Składniki:

Omlet naturalny z nadzieniem ze szpinaku

 

 

  • nadzienie

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet naturalny z nadzieniem ze szpinaku
Szpinak starannie wymyć, oczyścić z najgrubszych łodyg, obgotować, zemleć w maszynce lub przetrzeć przez gęste sito. Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją mlekiem lub śmietaną. Zasmażkę połączyć ze szpinakiem, zagotować, doprawić do smaku solą i ewentualnie czosnkiem lub smakiem z rozpuszczonej w przegotowanej wodzie kostki bulionowej. Usmażyć omlet według przepisu dowolnego na omlet naturalny. Wymieszaną masę z gorącego szpinaku nałożyć przez środek na powierzchnię świeżo usmażonego omletu i założyć brzegi po obu stronach, tworząc rulon. Omlet przełożyć na ogrzany półmisek i podać na gorąco. Można także szpinak przyrządzony bez podprawienia i ostudzony wymieszać z masą jajową i usmażyć omlet „zielony".